Vietcong

De Vietcong was een communistische guerrillabeweging in de tijd van de Vietnam Oorlog. De Vietcong was een geduchte tegenstander voor de Verenigde Staten waar ze geen grip op kregen.

Communistische strijders sloten zich aan bij de Vietcong en infiltreerden in het door de Verenigde Staten geleide Zuid-Vietnam. Deze strijders deden zich voor als boer, koopman of arbeider. Echter, wanneer er weer een Zuid-Vietnamees doelwit werd aangevallen ontpopten deze Vietcong strijders zich als ware plaaggeesten voor de Amerikanen.

De Vietcong infiltranten in Zuid-Vietnam werden gesteund door groeperingen die zich in kilometerslange ondergrondse tunnels bevonden. Vanuit deze tunnels werden de infiltranten bevoorraad met wapens en voedsel. Ook werden er vanuit de tunnels diverse verrassingsaanvallen uitgevoerd.

Wat de Amerikanen ook probeerden, ze kregen de Vietcong niet klein. De tunnels werden onder water gezet of volgespoten met gifgas. Echter, de lengte van de tunnels was zo enorm dat dit geen effect sorteerde. Ook werden er boobytraps geplaatst in de tunnels, waardoor het zinloos was om de tunnels uit te kammen. Uiteindelijk namen de Amerikanen het drastische besluit om de Vietcong tunnels te bombarderen en zodoende onbruikbaar te maken. Meer dan de helft van de Vietcong strijders vonden hierdoor de dood.

De Koude Oorlog: Het complete verhaal

BESTELLEN

In dit e-book vind je alle ins en outs van de Koude Oorlog, keurig in chronologische volgorde. Van de Conferentie van Jalta tot en met de val van de Berlijnse Muur.

Ideaal voor een complete samenvatting van de Koude Oorlog of te gebruiken als naslagwerk!

Voor slechts € 2,95 bent u volledig op de hoogte!

!